Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αποστολή εγγράφου του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας προς την ΠΟΕ ΔΟΥ, αναφορικά σε ενδεχόμενη προσφυγή για το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661041442  FAX: 2661034550
                  
Κέρκυρα 24/01/2012
Αριθμός πρωτοκόλλου:  181

Προς: Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
στην από 21/12/2011 ανακοίνωσή σας “ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ”,  αναφέρετε μεταξύ των άλλων:
“Γνωρίζουμε τις επιφυλάξεις, του προβληματισμούς και τις φοβίες που θα αντιμετωπίσει από πολλούς η κοινή μας προσπάθεια. Δεν ζητάμε ανοχή και πίστωση χρόνου. Ζητάμε συστράτευση στον κοινό αγώνα, γιατί τώρα δεν περισσεύει κανείς”.
Πολύ καλός πρόλογος για τη δημιουργία κλίματος ψυχικής ανάτασης, αισιοδοξίας και ελπίδας για το σύνολο των συναδέλφων που καθημερινά αγωνίζονται στα γκισέ των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος.
Επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενα σας: “είμαστε σε πόλεμο και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για δισταγμούς” και με δεδομένη τη βούληση και την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων να συμμετάσχουν σε κάθε μορφής αγώνα, όπως κατέδειξε η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 29/12/2011,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να εξετάσετε «άμεσα και χωρίς δισταγμούς», τις δυνατότητες άσκησης προσφυγών κατά του ενιαίου μισθολογίου και να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την καθοδήγηση των συναδέλφων προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά τη λήψη της “λυπητερής”, ήτοι των νέων εκκαθαριστικών  μισθοδοσίας που λάβαμε καθώς και της συνέχειας που έπεται με τις περαιτέρω μειώσεις,  η κατάθεση προσφυγής για τις περικοπές των αποδοχών μας και τη διεκδίκηση των διαφορών που προκύπτουν από αυτές, είναι επιτακτική.
Επειδή, σύμφωνα και με τις γνώμες έγκριτων νομικών, οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες περικόπηκαν οι αποδοχές μας, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, η προσφυγή μας να μην περιοριστεί μόνο στα Εθνικά Δικαστήρια αλλά και στα Ευρωπαϊκά.
Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση. Σας επισυνάπτουμε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.  Εμείς γιατί περιμένουμε;
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                             Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                             Κέφης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου